Kedves Barátaink!
Kérem támogassátok a sérült barlangászás ügyét szavazással és annak terjesztésével.
Mai nappal elindult az Új Európa Alapítvány jubileumi nyereményjátéka.

Az oldal elérhetősége: http://jubileum.ujeuropaalapitvany.hu
A Ti szervezetetek aloldalának közvetlen elérhetősége: http://jubileum.ujeuropaalapitvany.hu/jelolt/magyar-karszt-es-barlangkutato-tarsulat/
Az oldalon Facebook megosztáshoz link is található.
Kérünk, terjesszétek ismerőseitek, munkatársaitok, célcsoportotok körében a szavazási lehetőséget, hogy egyike lehessetek azon 5 szervezetnek, akik elnyerik az „Új Európa Alapítvány jubileumi arca” címet és az ezzel járó egymillió forintos pénzjutalmat, amit további munkátok finanszírozására fordíthattok.
A szavazási lehetőséget alapítványunk és a MOL médiakampánnyal is népszerűsíti. 

Szavazni szeptember 28-án éjfélig lehet.

A nyertesek az október 1-jei Tehetségfesztiválon vehetik át a jutalmakat.

Köszönöm
Tamás

Barlangászok, Kutatótársak!

Karszt és Barlang Alapítvány Pályázati felhívása 2015

A Karszt és Barlang Alapítvány pályázatot hirdet a hazai barlangkutatás elősegítése érdekében a 2015. évi tevékenységek támogatására. Bár erőforrásaink szűkösek, de szeretnénk ha az Alapítvány támogatása hatékonyan tudna hozzájárulni a hazai kutatásokhoz, és minél szélesebb körben hasznosulna, ezért a korábbi szokásainktól eltérő módon, egy összegű 100 000 HUF, vissza nem térítendő támogatásra írunk ki pályázatot. Úgy gondoljuk, hogy egy széles összefogással megvalósuló, több csoportot, ill. sok barlangkutatót megmozgató kutatásban, vagy táborban hasznosulna leghatékonyabban az Alapítvány támogatása. Ezért a pályázat elbírálásakor előnyt élveznek az alábbi szempontok:

  • nyílt kutatótáborok lebonyolítása,
  • több kutatócsoport együttes munkája,
  • hazai feltáró kutatás.

Pályázni kizárólag a megadott űrlapon (Letölthető innen), a megkívánt mellékletek csatolásával lehet. Minden pályázathoz csatolni kell egy, a pályázandó tevékenységről szóló, max. 2 oldalas összefoglalót, és a költségvetést. A pályázat feltétele, hogy a pályázó a kutatandó barlangra, ill. tevékenységre érvényes kutatási engedéllyel rendelkezzen, melynek számát fel kell tüntetni a pályázati űrlapon. A Kuratórium döntésének értelmében az egy nyertes pályázó a pályázaton elnyert összeg maximum 20%-át fordíthatja üzemanyagköltségre, a többit tárgyi eszközök vásárlására kell fordítani. Ezt kérjük figyelembe venni a pályázatok benyújtásakor, ellenkező esetben nem áll módunkban pozitívan elbírálni a pályázatot.
A pályázatot elnyerő tevékenységről, a Karszt és Barlang Alapítvány felé, a kutatóknak szükségeltetik max. 2 oldalas jelentést leadniuk az elvégzett tevékenységről és elért eredményről a pénzügyi elszámolóval együtt. Továbbá a kutatóknak szükségeltetik a 2015 vagy 2016-os MKBT Szakmai Napokon előadást tartani az elért tevékenységről, melyben a Kaszt és Barlang Alapítvány támogatását megemlítik.A pályázatokat kérjük, hogy elektronikus formában jutassák el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre (world dokumentumként a pályázathoz szükséges dokumentumokat, ill. aláírt, scannelt formájait is). Tárgy rovatban kérjük feltüntetni "KBA Pályázat".

A pályázatok beérkezésének határideje: 2015. április 30.
A pályázat elbírálásának határideje: 2015.május 9.
A nyertes pályázat bejelentése az MKBT közgyűlésen lesz, ezt követően az MKBT Tájékoztatóban, és az Alapítvány honlapján (http://www.karsztesbarlang.hu/) hozzuk nyilvánosságra.
Pályázat lebonyolításának határideje: 2015. december 31.
Az elnyert összeg elszámolásának határideje: 2016. január 31.

Érdeklődni Hajnal Ágnesnél:

a 30/300-2420-as telefonszámon, vagy a


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.


a Karszt és Barlang Alapítvány

Kuratóriuma


Víz Világnapja - VIII. Fotóposzter pályázat a Vízről

(A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar – KÚTFŐ Projekt közös pályázati felhívása a 2014. évi Víz Világnapjára.)

 

Az MHT BTSz és a ME Műszaki Földtudományi Kara – Kútfő Projekt (szponzorok támogatásával) a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, sokirányú felhasználásának bemutatására fotóposzter (saját fotók + magyarázószöveg felhasználásával készített, poszter formájú) pályázatot hirdet:

Témák:

I.     A VÍZ szakmai szempontból történő bemutatása (ivóvíz és beszerzésük, árvízvédelem, a vizienergia kihasználás, termálenergia és nyerése, ökológiai vízfelhasználás stb.).

II.   A VÍZ hangulati szempontból történő bemutatása (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, vizes barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vízi sportok, élővilág a vízben és a víz környezetében stb.).

III.  A VÍZ fürdővízként, uszodai vízként, ásványvízként, gyógyvízként való bemutatása.

A pályázatot az alábbi kategóriákban írjuk ki:

  • általános és középiskolások részére 18 éves korig (sok induló esetén a kategóriát megosztjuk)
  • egyetemi, főiskolai hallgatók és ifjú szakemberek részére 35 éves korhatárig
  • út-törő (korán született) szakemberek részére korhatár nélkül

(A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar közös pályázati felhívása a 2013. évi Víz Világnapjára.)

Az MHT BTSz és a ME Műszaki Földtudományi Kara – szponzorok támogatásával – a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, sokirányú felhasználásának bemutatására fotóposzter (saját fotók + magyarázószöveg felhasználásával készített, poszter formájú) pályázatot hirdet:

Témák:
I.    A VÍZ szakmai szempontból (ivóvíz, fürdővíz, ásványvíz, gyógyvíz, termálvíz és beszerzésük, árvízvédelem, vizienergia kihasználás, ökológiai vízfelhasználás stb.) történő bemutatása.
II.   A VÍZ hangulati szempontból (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vizi sportok, élővilág a vízben és a víz környezetében stb.) történő bemutatása.

A pályázatot az alábbi kategóriákban írjuk ki:

  • általános és középiskolások részére 18 éves korig (sok induló esetén a kategóriát megosztjuk)
  • egyetemi, főiskolai hallgatók és ifjú szakemberek részére 35 éves korhatárig
  • út-törő (korán született) szakemberek részére korhatár nélkül