Karszt és Barlang Alapítvány Pályázati felhívása

Barlangászok, Kutatótársak!

Karszt és Barlang Alapítvány Pályázati felhívása 2015

A Karszt és Barlang Alapítvány pályázatot hirdet a hazai barlangkutatás elősegítése érdekében a 2015. évi tevékenységek támogatására. Bár erőforrásaink szűkösek, de szeretnénk ha az Alapítvány támogatása hatékonyan tudna hozzájárulni a hazai kutatásokhoz, és minél szélesebb körben hasznosulna, ezért a korábbi szokásainktól eltérő módon, egy összegű 100 000 HUF, vissza nem térítendő támogatásra írunk ki pályázatot. Úgy gondoljuk, hogy egy széles összefogással megvalósuló, több csoportot, ill. sok barlangkutatót megmozgató kutatásban, vagy táborban hasznosulna leghatékonyabban az Alapítvány támogatása. Ezért a pályázat elbírálásakor előnyt élveznek az alábbi szempontok:

  • nyílt kutatótáborok lebonyolítása,
  • több kutatócsoport együttes munkája,
  • hazai feltáró kutatás.

Pályázni kizárólag a megadott űrlapon (Letölthető innen), a megkívánt mellékletek csatolásával lehet. Minden pályázathoz csatolni kell egy, a pályázandó tevékenységről szóló, max. 2 oldalas összefoglalót, és a költségvetést. A pályázat feltétele, hogy a pályázó a kutatandó barlangra, ill. tevékenységre érvényes kutatási engedéllyel rendelkezzen, melynek számát fel kell tüntetni a pályázati űrlapon. A Kuratórium döntésének értelmében az egy nyertes pályázó a pályázaton elnyert összeg maximum 20%-át fordíthatja üzemanyagköltségre, a többit tárgyi eszközök vásárlására kell fordítani. Ezt kérjük figyelembe venni a pályázatok benyújtásakor, ellenkező esetben nem áll módunkban pozitívan elbírálni a pályázatot.
A pályázatot elnyerő tevékenységről, a Karszt és Barlang Alapítvány felé, a kutatóknak szükségeltetik max. 2 oldalas jelentést leadniuk az elvégzett tevékenységről és elért eredményről a pénzügyi elszámolóval együtt. Továbbá a kutatóknak szükségeltetik a 2015 vagy 2016-os MKBT Szakmai Napokon előadást tartani az elért tevékenységről, melyben a Kaszt és Barlang Alapítvány támogatását megemlítik.A pályázatokat kérjük, hogy elektronikus formában jutassák el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre (world dokumentumként a pályázathoz szükséges dokumentumokat, ill. aláírt, scannelt formájait is). Tárgy rovatban kérjük feltüntetni "KBA Pályázat".

A pályázatok beérkezésének határideje: 2015. április 30.
A pályázat elbírálásának határideje: 2015.május 9.
A nyertes pályázat bejelentése az MKBT közgyűlésen lesz, ezt követően az MKBT Tájékoztatóban, és az Alapítvány honlapján (http://www.karsztesbarlang.hu/) hozzuk nyilvánosságra.
Pályázat lebonyolításának határideje: 2015. december 31.
Az elnyert összeg elszámolásának határideje: 2016. január 31.

Érdeklődni Hajnal Ágnesnél:

a 30/300-2420-as telefonszámon, vagy a


Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.


a Karszt és Barlang Alapítvány

Kuratóriuma