24. Szakmai Napok

2018. november 16-18. Sopron

  Társulatunk idén is megrendezi a BARLANGKUTATÓK „Szablyár Péter” SZAKMAI TALÁLKOZÓJÁT. A rendezvénynek ez évben Sopron ad otthont. Az előadások, és a már hagyományosnak mondható péntek esti 3D vetítés a Soproni  Egyetem által biztosított teremben zajlanak majd.

 Várjuk mindazok jelentkezését, akik tudományos vagy feltáró, fontos és/vagy érdekes barlangos vonatkozású tevékenységüket, eredményeiket kívánják a többieknek előadás vagy poszter formájában bemutatni.

 Előadással jelentkezni az alábbi linken található űrlap kitöltésével október 7-ig lehet: https://tinyurl.hu/eKSC/

Az előadásra jelentkezést meghosszabbítottuk október 14-ig!

 A részletes programot az előadás jelentkezések lezárása után tesszük közzé. A résztvevők a programfüzetet a helyszínen nyomtatott formában megkapják.

  A részvételi díj előre utalva (vagy a Társulat irodájában befizetve) 4000 Ft, a helyszínen fizetve 4500 Ft, MKBT tagoknak 2000 illetve 2500 Ft. Azon MKBT tagoknak, akik a 2019. évi tagdíjukat is rendezik (legkésőbb a helyszínen), 1000 Ft. A részvételi díj magában foglalja az absztrakt füzetet, a kávészüneti kávét és a szombat esti zsíroskenyér party-t is. A Társulat bankszámlaszáma: 10200830-32310384-00000000. Az utalást november 14-ig áll módunkban fogadni.

   A résztvevőknek kedvezményesen megszállni (2000 Ft/fő/éj) a belvárosban, a Róth Gyula Erdészeti Szakközépiskola kollégiumában lehet 2 vagy 4 ágyas kollégiumi szobákban, parkolási lehetőséggel. Szállást foglalni november 4-ig tudtok, a jelentkezéssel egy időben, a lentebbi kérdőíven. Fizetni a helyszínen, a kollégium portáján, a kulcsfelvételkor kell majd. Előre utalni tehát csak a regisztrációs díjat lehet!

  Regisztráció és szállásfoglalás:   https://tinyurl.hu/czES/

 A pénteki kirándulás délelőtt 11-kor kezdődik. Ennek keretében megtekintjük a Központi Bányászati Múzeum interaktív kiállítását, Bircher Erzsébet igazgatónő szakvezetésével. Ezután meglátogatjuk a közeli Brennbergbánya bányászati emlékhelyeit, ahol az ország első szénbányája működött. Jó idő esetén Gyovai Tomi vezetésével egy rövidet kirándulunk. A kirándulás végén betérünk a Bányásztemplomba, mely Magyarország egyetlen kocsmával egybeépített temploma.

A kirándulásra jelentkezni november 4-ig lehet, a technikai részletek a konferencia kiadványban szerepelnek majd.

Az idei Szakmai Napok keretében idén is megrendezésre kerül - immáron második alkalommal - a Maucha László Vándorupa. A kérdéssort Adamkó Péter állítja össze.

Készüljetek előadással, poszterrel és táncos lábbal!

 Kosztra Barbara, Muladi Beáta és Köblös Gabriella

Figyelem, figyelem!

Már csak nagyon kevés időtök maradt olcsó szállást és finom ebédet igényelni a jövő hétvégi szakmai napokra.
Kérünk mindenkit, aki szeretne a rendezvény helyszínén lévő (kulturált) koleszban lakni kedvezményes áron, azaz 1800 Ft/fő/éj + IFA, az csütörtök estig töltse ki a jelentkezési lapot.
A koleszban annyi szobát szabadítanak fel nekünk, amennyit előzetesen lefoglalunk, tehát NEM lesz lehetőség a helyszínen foglalni!

Hasonlóképpen, nagyon hamar (legkésőbb szombatig) tudnunk kell azt is, hogy hányan kértek ebédet.

Légyszi, ne hagyjátok utolsó pillanatra a jelentkezést, mert lekéstek a jó lehetőségekről!

Azoknak is célszerű időben jelentkezni, akik nem kérnek sem szállást, sem ebédet, mert így tudunk velük számolni a zsíroskenyér partyn, ráadásul az előjelentkezés olcsóbb is. :)

Köszönik a szervezők:
Nóra, Gabi, Beáta és Barbara

Sziasztok!

Örömmel jelentjük, hogy elkészült az idei Szakmai Napok részletes programja, melyet a részvétellel kapcsolatos egyéb tudnivalókkal együtt az alábbi helyről tudtok letölteni a barlang.hu -ról (Dokumentumtár/Rendezvények és Konferenciák/Szakmai Napok 2017):

http://www.barlang.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1135&Itemid=85

Benne: jelentkezési tudnivalók, határidők, helyszín, szállás, étkezés, térképek, kirándulás. No és a várva várt program.

A Szakmai Napok résztvevői ezt a dokumentumot, absztraktokkal kibővített formában a helyszínen kinyomtatva megkapják.

Kérjük, az információt a csoportlistákon adjátok tovább.

Várunk Mindenkit szeretettel!

A Szervezők nevében: Barbara

Kedves Barlangkutatók!

Mint előzetesen a legutóbbi Tájékoztatóban is jeleztük, az idei Barlangkutatók 'Szablyár Péter' Szakmai Találkozója (azaz a Szakmai Napok) 2017. november 3-5-én Székesfehérváron kerül megrendezésre.

Előadás megtartására 2017. szeptember 15-ig tudtok jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTIiVw90B1_b8OgJo5Gb5IlPQu7Qi_30ZPQoOhpCUXo1fM_Q/viewform

10-15-20 perces előadásokkal lehet jelentkezni, melyek megtartására szombat-vasárnap kerül majd sor. A szervezők igyekeznek majd, de nem garantált, hogy mindenkinek tudják a kért időkeretet biztosítani. A szervezők fenntartják a jogot, hogy egy javasolt előadást elutasítsanak vagy arra – az előadóval egyeztetve – rövidebb időkeretet adjanak. Kérjük, olyan részletességű absztraktot írjatok, amiből a szervezők el tudják dönteni, melyik szekcióba illik leginkább az előadásotok, a hallgatók pedig érdemben tájékozódni tudjanak az előadás témájáról.

A tavalyiakhoz hasonlóan a részvételi díj 4000 Ft, MKBT tagoknak 2000 Ft, azon MKBT tagoknak, akik legkésőbb a regisztrációnál 2018. évi tagdíjukat is rendezik, 1000 Ft lesz. A részvételi díj magában foglalja az absztrakt-kötetet és a szombat esti zsíroskenyér party-t. A pénteki szakmai kirándulás célpontja a lenyűgöző, a közelmúltban új gépsorokkal és kiállítóterekkel kibővült Oroszlányi Bányászati Múzeum lesz (http://www.kbm.hu/hu/node/26). Jelentkezéssel, helyszínnel, szállással, étkezéssel, kirándulással kapcsolatban bővebb információt a szeptemberi Tájékoztatóban, itt a honlapon, a levlistán és az MKBT Facebook oldalán teszünk majd közzé.

A fenti űrlap és a szeptember 15-i határidő tehát NEM a résztvevőknek, hanem az ELŐADÓKnak szól!

Izgatottan várjuk a kutatási eredményeitekről, feltárásokról, módszertani fejlesztésekről, expedíciókról, tanulmányutakról, konferenciákról szóló beszámolókat, filmeket, képvetítéseket. Kérjük, adjátok tovább a felhívást a csoportlistákon. Köszönjük.

A szervezők nevében üdv:

dr Csépe-Muladi Beáta és Kosztra Barbara

Sziasztok!

Holnap reggel már sokan elindultok Eger felé, ezért még néhány fontos tudnivaló a szakmai napokkal kapcsolatban.

Pénteki kirándulások:

- A fennsíkon hó van, ezért aki saját autóval jön, mindenképpen legyen téli gumival felszerelve, a gyalogosok pedig rendes bakanccsal készüljenek.

- A Janó által vezetett gyaloglós (B verzió) kiránduláshoz célszerű overállt hozni annak, aki be akar kukkantani a barlangokba és nem szeretné összesározni a ruháját.

Szombat-vasárnapi előadások:

- Jópáran fognak segíteni a szervezésben, lebonyolításban, ők kitűzőt viselnek majd. Kérdéseitekkel őket kereshetitek. Akinek segíthetnékje van, köszönettel várjuk jelentkezését

- A szekciók előtti szünetben kérjük feltölteni az előadásokat. Az előadókat az előadás feltöltésekor megkérjük, hogy aláírásukkal nyilatkozzanak, hozzájárulnak-e az előadásuk közzétételéhez a barlang.hu-n.

- A regisztrációnál kaptok kinyomtatott részletes programfüzetet, valamint egy szavazólapot, amin a legjobb napközbeni előadásra lehet szavazni. A hallgatóság által legjobb előadásnak szavazott előadójának jutalma egy egyéves Földgömb folyóirat előfizetés az MKBT Elnökség felajánlásával.

Ellátmány, különprogramok:

- Meleg ebédet csak annak tudunk biztosítani, aki november 14. éjfélig regisztrált. Ebédjegyet a regisztrációs pultnál kaptok.

- A kávészünetben kávéra és ásványvízre, és szombat este a zsíroskenyér-partyra viszont minden résztvevőt szeretettel várunk.

- A zsíroskenyér-party részeként fejenként egy doboz sört vagy egy pohár egri bort kínálunk. Mivel az esti program (zsíroskenyerezés, a Gergőék Inverse Everest-es esti gálaelőadása és utána a zenélgetés) is ugyanott lesz, mint a napközbeni előadások és ott nincs se kocsma, se büfé, mi pedig nem árusíthatunk italt, mindenki készüljön igényének megfelelő mennyiségű folyadékkal. :-) A társaság nevében örömmel fogadunk süti-felajánlásokat a zsíroskenyér-party mellé / után.

- Ma délután hívott Kocsis Bandi, hogy az autójuk lerobbant, ezért sajnos nem lesz Speleo Sport árusítás és Gema is korlátozott választékkal készül, mert idén végre előadásokat szeretne hallgatni, nem az árut őrizni.

- A Varázstorony programra sokan jelentkeztetek, ezért két csoportban mehetünk, amire a regisztrációnál lehet majd feliratkozni.

Minden más információt itt találtok: http://www.barlang.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1010&Itemid=85

Találkozunk Egerben!

Üdv: Kosztra Barbara

Kedves Barlangászok!

A mai napon felkerült a honlapra a 2016. november 18-20-án, Egerben megrendezendő Barlangkutatók 'Szablyár Péter' Szakmai Találkozója részletes programja és a fontos tudnivalók (helyszínek, szállás, árak, térképek, határidők), amelyet itt találtok: http://www.barlang.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=1010&Itemid=85

A szakmai napokra résztvevőként regisztrálni és szállást foglalni az alábbi űrlap kitöltésével tudtok: https://goo.gl/forms/xV4EVt1s8GBHk7KW2

FONTOS: mindenkinek, aki a rendezvényen részt kíván venni, külön regisztrációs lapot kell kitöltenie! Akik egy szobában akarnak lakni, azok a szállást csak az egyikük regisztrációjában jelezzék, és adják meg a szobatársak adatait (1. vendég, 2. vendég...). Az itt jelzett szobatársaknak is ki kell tölteni a regisztrációs lapot, de ők ne igényeljenek szállást, mert az dupla igénylés lenne.

Jelentkezési határidő: november 14. A jelentkezési lap kitöltését követően két e-mailt kaptok, egyik a kitöltött űrlapot, másik a fizetendő összeget tartalmazza.

A részvételi díj 4000 Ft, MKBT tagoknak 2000 Ft, azon az MKBT tagoknak, akik legkésőbb a regisztrációnál 2017. évi tagdíjukat is rendezik, 1000 Ft. A részvételi díj a rendezvényre elnyert (NKA) támogatás eredményeképpen magában foglalja a pénteki autóbuszos kirándulást, továbbá a szombati és vasárnapi ebédet, illetve a szombat esti hagyományos zsíroskenyér-party-t is.

FONTOS:

- A szállásfoglalás a szállásdíj átutalásával /befizetésével válik véglegessé. Akik már foglaltak szállást e-mailben Nóránál, azoknak nem kell újra kitölteniük az űrlap ezen részét, de a fizetési határidő rájuk is vonatkozik. Ha másoknak is foglalsz szállást (így biztosítva, hogy egy szobában legyetek), egyeztessetek előtte, így elkerülve az átfedő foglalásokat. A foglaláshoz az alábbi adatokat kell megadni: név, születési idő és hely, lakcím és személyi azonosító szám.

- Meleg étkezést ugyancsak azoknak tudunk biztosítani, akik a részvételi díjat november 14-ig átutalják/befizetik.

A fentiekkel és a programmal kapcsolatos kérdésekkel hozzám (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy Csépe-Muladi Beátához (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) fordulhattok, a szállással kapcsolatban Fleck Nórát keressétek (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Kérem, ezeket a tudnivalókat továbbítsátok a csoportlistákra is. Köszönöm.

Szeretettel várunk titeket Egerben!

Üdvözlettel, a szervezők nevében: Kosztra Barbara

Kedves Barlangászok!

Reméljük, mindenkinek mozgalmasan és jól telt a nyara, hosszabbodtak a poligonok, teltek a vödrök és a memóriakártyák. Szeretnénk, ha a tavalyi szakmai napok óta elért barlangos eredmények, megélt élmények minél több barlangászhoz, érdeklődőhöz eljutnának. Ezért az MKBT ezúton is meghívja tagjait és a nem tag barlangászokat, hogy a tavalyi szakmai napok óta elért eredményekről és élményekről számoljanak be a Barlangkutatók 'Szablyár Péter' Szakmai Találkozóján, amelyre idén november 18-20. között, Egerben kerül sor.

A Társulat által elnyert pályázatnak köszönhetően az idei szakmai napokon a részvételi díj a meleg étkezést és egy buszos kirándulást is magában foglalja majd, valamint a legjobb előadók jutalomban részesülnek. Ezek részleteiről, a helyszínről, szálláslehetőségekről és az összeállt programról a szeptember második felében megjelenő Tájékoztatóban és a honlapon nyújtunk majd tájékoztatást, valamint a résztvevőknek jelentkezési lehetőséget.

Előadással jelentkezni az alábbi linken található űrlap kitöltésével tudtok:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewRAdDMSt-vfFUmkRzlooWPvHKJHePsyO9_ik1oe4Gs0apqA/viewform

Kérjük, előadás jelentkezéseteket legkésőbb szeptember 16-ig küldjétek el.

A felhívást kérem, adjátok tovább csoportlistákon vagy személyesen olyan kutatóknak, csoportoknak, akikről tudjátok, hogy az idén mások érdeklődésére is számot tartó eredményeket értek el, expedíción vagy túrán vettek részt. Az előadásokkal kapcsolatos kérdéseitekkel Csépe-Muladi Beához (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy hozzám (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) fordulhattok.

Szeretettel várunk Titeket Egerben!

Üdv: Kosztra Barbara

2014. november 7–9.
Cserépfalui Látogatópark
a Hór-völgy bejáratánál

Az idei rendezvény keretében több előadással is megemlékezünk Herman Ottó halálának 100. évfordulójáról. A részletes program (előadások, vetítések beosztása, időpontja) a Tájékoztató november–december havi számában, illetve a Társulat honlapján jelenik meg.

Részvételi díj: 3000 Ft, MKBT tagoknak 1500 Ft, mely a szombat esti zsíroskenyér partit is magában foglalja. A jó hangulatról a Speleo Band és az Adrenalin Tourist Rock Band gondoskodik.

Szállásfoglalás: egyénileg történik. Az elérhető szállások listája és ára megtalálható a www.cserepfalu.hu oldalon. Tömegszállás ára kb. 2000 Ft/fő/éj, magánszállások ára kb. 3000 Ft/fő/éj.

Étkezés: a rendezvény helyszínén szombaton és vasárnap kétfogásos ebéd rendel-hető, alkalmanként 1300 Ft/fő áron. A helyszínen büfé működik.

Jelentkezés: a szervezés érdekében kérjük, hogy az előadások, vetítések címét és az étkezési igényeket 2014. október 6-ig szíveskedjetek jelezni a Titkárságon, elektronikusan vagy személyesen.

Szervezők

BARLANGKUTATÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA - SZEGED

Szegedi Tudományegyetem
Egyetem u. 2–6.2013. november 8–10.

Az idei rendezvényt Szegeden, a Szegedi Egyetem Természeti Földrajzi és Geo-informatikai Tanszékén tartjuk.

Jelentkezés:

http://szkbe.hu/szakmainapok/node/5

Részvételi díj: 3500 Ft, MKBT tagoknak kedvezménnyel 1800 Ft (mely a szombat esti zsíros kenyér partit is magába foglalja).

Ebéd:
A Béke Tanszék jóvoltából nagyon finom ebédet tudunk biztosítani mindkét napra!
November 9. Szombat    – Svédasztalos, szabad szedéses ebéd 1500 Ft/fő, vagy
– Svédasztalos menü ebéd 800 Ft/fő.
November 10. Vasárnap – Sajttal sonkával töltött sertés szelet, vajas petrezselymes

burgonyával 1000 Ft/fő.

Szállás:
Teleki Blanka Kollégium
, Szeged, Semmelweis u. 5.
-36 főnek van hely, melynek megoszlása:
5 db - 4 ágyas szoba, melyekhez nincs külön fürdő: 2623 Ft/fő/éj.
2 db - 4 ágyas szoba, melyekhez 1 közös fürdő tartozik: 3213 Ft/fő/éj.
4 db - 2 ágyas szoba saját fürdővel: 4039 Ft/fő/éj.
Telefon: 62/546-088 munkaidőben.
Szállásrendelés e-mailban lehetséges.
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Máv szálló, Szeged, Indóház tér 2. Telefon: 62/548-070
-30 főnek van hely melynek megoszlása 2-4 ágyas szobákban van ára 2250 Ft/fő/éj

BARLANGKUTATÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA

2011. november 11–13.
Székesfehérvár
Seregélyesi u. 182.
Árpád Szakképző Iskola és Kollégium

Megközelítés:
közúton
: az M7 autópálya dunaújvárosi leágazásnál Veszprém irányában kb. 2 km-re levő körforgalomnál,
tömegközlekedéssel
(helyi autóbuszjárat):
vasútállomásról 13, 13A, 20 járat (30–60 percenként, utolsó járat 2130-kor);
autóbusz-pályaudvarról 13, 13A, 14 járat (30–60 percenként, utolsó járat 2230-kor.
A tájékozódást a program végén közreadott térkép segíti.

Részvételi díj: 3000 Ft, MKBT tagoknak 50 %-os kedvezménnyel 1500 Ft (mely a szombat esti zsíroskenyér partyt is tartalmazza). 25 év alatt ingyenes.

Szállás: A rendezvény épületében található kollégiumban, 2–3 ágyas szobákban, 1500 Ft/fő/éj + 410 Ft/fő/éj idegenforgalmi adó (ez utóbbi alól a 18 év alattiak és a 70 év felettiek mentesülnek). Közös vizesblokk a folyosón található.

Étkezés: A korábban meghirdetett 3 fogásos menü helyett szombaton babgulyás pogácsával kb. 700 Ft. A program hosszára való tekintettel lehetőség van vasárnapi ebédrendelésre is: sertéspörkölt galuskával és savanyúsággal kb. 700–800 Ft. A változás miatt kérjük, hogy a végleges étkezési igényeket mindenki legkésőbb no-vember 4-ig jelezze a Titkárságon, mert csak az előre rendelt mennyiséget szállítják ki a helyszínre.

A rendezvény helyszínén büfé is fog működni.

1. oldal / 2