A dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat szakmai támogatásával és közreműködésével tanulmányutat szervez Szlovénia nevezetes karsztvidékének megismerésére 2011. augusztus 24-28. között. A programban barlangtúrák (kiépített és overallos barlangokban) egyaránt szerepelnek; úgymint a Posztojnai-, Skocjani-, Planina-, Divaska-, Vilenica-barlang, valamint a Predjama. Ezen kívül a tervben felszíni túra is szerepel, mégpedig egy rombarlangos völgybe, illetve egy időszakos tóhoz, valamint a szlovén vendéglátók szerint egyéb érdekességek is várhatók.

  A Magyarhoni Földtani Társulat Ifjúsági Bizottsága és a Mecsek Háza Egyesület 2011. augusztus 3. és 9. között Földtani Terepgyakorlatot szervez a Mecsekbe.

A terepgyakorlatot kiemelkedő hazai földtani szaktekintélyek vezetik. A program nyitott minden legalább 6 félévet teljesített földtudományi képzésben résztvevő hallgató számára.
A terepgyakorlat részvételi díja 20 000 Ft/fő, mely tartalmazza a szállás, a teljes ellátás, a terepgyakorlat során a busszal történő közlekedés és a nyomtatott kirándulásvezető költségét. Nem tartalmazza a választható barlanglátogatási programot, melynek költsége 2000 Ft/fő (ez utóbbi magába foglalja az overál, a sisak és a fejlámpa bérleti díját, valamint a barlanglátogatás díját).
A részletes program és egyéb információk a www.foldtan.hu honlapon olvashatók.
Jelentkezni a Magyarhoni Földtani Társulat honlapja (www.smartportal.hu/foldtan) on-line regisztrációs felületén július 15-ig lehet.