Kedves barlangászok!
 
Ahogy már beharangoztuk: Barlangnap lesz!
 
Mikor és hol? 2021. szeptember 17-19. Rezi
Táborhely, színpad, regisztráció, parkolás: Rezi sportpálya és tornacsarnok
Szállás: sátrazás ugyanitt díjtalan, egyéb szállást egyénileg tudtok foglalni a környéken
 
Programok:
- koncert péntek(!) este: Adrenalin Tourist Rock Band és vendégművészeik (szombaton Laller elutazik, de a péntekjét nekünk adja :-) )
- barlangtúrák péntek-szombat-vasárnap: A tervezett túrák paramétereit és a részetes leírásokat  ITT találjátok.
- kirándulások:
    - kul-túra pénteken: Balaton Múzeum,
    - felszíni túrák szombat-vasárnap: Rezi vár-, barlang- és szurdoktúra, valamin Rezi szurdok- és dolomit sziklahíd túra
    - szombat este: fürdés a hévízi melegvizes kifolyónál
- verseny:
   - Marcel Loubens ügyességi kupa
   - Kessler Hubert okossági kupa
 
Étel-ital: szombaton gulyás (részvételi díjban benne foglaltatik), pénteken lángos (ez önköltséges), szomszédos kocsmában pizza van, reggel a táborban virsli lesz; bor Takács Zsolt pincészetéből
Póló, szütyő, effélék: lesz, szép lesz :)
 
Jelentkezés:
Idén is az elmúlt évek jól bevált online regisztrációját követjük, azonban a jogszabályi változások miatt idén két regisztrációs lapot kell kitöltenetek.
Az első linkjét ITT találjátok, ez a regisztrációs űrlap. Ezt az töltse ki, aki a regisztrációs díjat utalni fogja, vagy aki majd a helyszínen kifizeti, ugyanis minden befizetésről számlát kell kiállítanunk!
 
barlangtúra jelentkezési űrlapot személyenként külön-külön kell majd kitölteni, ezen jelölhetitek be, hogy kértek-e szombaton vacsorát (gulyás lesz, és a regisztrációs díjban benne foglaltatik), hol terveztek aludni (a sátrazás a rendezvény helyszínén díjmentes), részt akartok-e venni a kupákon, illetve itt tudtok majd a programokra is jelentkezni. Ezt annak küldjük ki, akik regisztrált (arra az emailcímre, amivel regisztrált). Kérjük azokat, akik több ember nevében jelentkeznek, mindenképp küldjék tovább majd a linket a társaiknak, hogy jelentkezhessenek a túrákra!
Livinek, Mészinek és Ibszinek hála, az idei rendezvényen is az alkalomhoz illő pólóban tudtok majd megjelenni. Közkívánatra fémbögrét és szütyőt is készíttetünk azoknak, akik a póló helyett inkább más emléket választanának. Persze ezek nem zárják ki egymást :)
 
EZEN a linken tudjátok megtekinteni a mintákat, és rögtön le is adhatjátok a rendelést. FONTOS: nem készülünk nagy tétellel, így aki nem jelzi az igényét vasárnap estig, nagy valószínűséggel lemarad.
 
A rendezvény időtartama alatt átvehetitek az elkészült tagkártyákat, leadhatjátok az elmaradt adatkezelési nyilatkozatokat, illetve fényképezkedni is tudtok az igazolványokhoz.
 
A bakonyi és a társulati szervezők nevében szeretettel várunk mindenkit - kérjük, továbbítsátok mindenfelé a fentieket. Jövő hét végén találkozunk.
Készüljetek! Mi is készülünk. 
 
Üdv:
Barbara, Gabi, Bea, SzabóZé - MKBT
BABESz, Labirint, Plecotus kollektíva
 

Sziasztok!

Elérkezett az idő! Végre küldjük nektek a barlangnapi regisztrációt, és a barlangtúra előregisztrációt.
Reméljük már mindenkinek kiderültek a nyári programjai, és a ezek között ott szerepel szögligeti barlangos mulatság is, mely 2017. június 23-25. között lesz.

A főbb tudnivalók röviden:

Az MKBT az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködésben 2017. évben június 23-25-én az Aggteleki-karszt területén szervezi az 61. Barlangnapot. A rendezvény színhelye Szögliget, Nyárádi Major Turistaház (3762 Szögliget, Arany János u. 28.), ahol pénteken 10 órától várjuk az érdeklődőket.
Regisztrációs díj
- MKBT tagoknak 3000 Ft
- Nem MKBT tagoknak 4500 Ft
- Gyerek 6-18 éves kor között 1000 Ft
Az ár tartalmazza a welcome drinket (pálinka vagy üdítő), a programfüzetet, a barlangok látogatási díját és a szombati meleg vacsorát.

A túraengedélyek megkéréséhez, és a barlangtúrák lebonyolításához tudnunk kell, mely barlangokba szeretnétek túrázni, valamint túravezetőkre és segítőkre is nagyon nagy szükségünk van (minden kicsi segítségnek nagyon örülünk). Az igények és segítségfelajánlások összegyűjtéséhez kérjük, töltsétek ki az alábbi űrlapot.

Űrlap: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfJXzCy5e6M5DQc_J…/viewform

Barlangtúra infók: https://docs.google.com/…/1y20F4JpEEMhUWF4qDMmU3QdgrJ…/edit…

A jelenlegi űrlapon a barlangtúrák előregisztrációja történik, a helyszínen fogtok tudni jelenkezni a konkrét barlangtúrákra. Ha összeállt a dolog, hogy melyik barlangba pontosan mikor, mennyi, kivel, milyen útvonalon fog menni a túra, azt küldjük nektek természetesen.
Az űrlap beérkezését 2017.05.28-ig várjuk.
Az űrlapon próbáltunk minden infót feltüntetni, bővebben itt találtok tudnivalókat: Barlangnap 2017 tudnivalók - első körlevél , de ha kérdésetek van kérdezzetek bátran! Az esemény Facebook oldalát itt találjátok: https://www.facebook.com/events/1466518003403920/permalink/1466810393374681/

Egy a lényeg, hogy gyertek barlangba, kirándulni, kikapcsolódni! De ha nem tudnátok jönni, akkor is csináljátok ugyanezt!

A felhívást kérjük adjátok tovább a csoportotokban, levelezőlistákon, Facebook csoportokban. Köszönjük.

Üdvözletét küldi és várja jelentkezéseteket a szervező brigád!


Sziasztok!

Feltettük a honlapra a Barlangnapi műsorfüzet véglegesített változatát, amelyet a helyszínen is megkaptok majd a regisztrációnál, de addig is itt tudjátok nézegetni:

Emlékeztetőül: szlovák oldalon nyíló barlangba (Domica-Csernai is!) CSAK érvényes osztrák biztosítással vagy egyéb, egyenértékű biztosítással rendelkezők mehetnek túrára. (Ilyen biztosítást pl. itt tudtok még kötni: https://www.allianz.hu/hu/lakossagi-biztositasok/extrem-sportok-utasbiztositas.html/ )
A biztosítást igazoló kártyát/kötvényt a regisztrációnál be kell mutatni.

Ugyanígy kérjük, hozzátok magatokkal a barlangász igazolványotokat is, ez különösen a túravezetőkre igaz.

Barlangtúra regisztráció a helyszínen, előfoglalás a műsorfüzetben leírtak szerint már csak MA. Az előregisztrációkat a részvételi díj beérkezése után vezetjük be. Akinek nem jelzünk vissza azonnal, kérjük, de aggódjon. Alapvetően munkaidőn kívül tudunk ezzel foglalkozni, ezért lehet, hogy nem reagálunk azonnal. De senki nem lesz elfelejtve. :)

Várunk Titeket Szögligeten!

Üdv a szervezők nevében:

Barbara és Beáta

2016. június 23–26. Klastrompuszta

Az idei Barlangnap a Csévi-szirteken, az Ariadne-barlangrendszerben 2016. június 23–26. (csütörtök–vasárnap) között kerül megrendezésre.
A rendezvény központja a Klastrompusztán található nagy rét lesz. Összesen 14 változatos barlangtúrára lesz lehetőség jelentkezni. Az 1–2 órás könnyű barlanglátogatástól az egész napon át tartó, 6 barlangon átvezető átmenőtúráig mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Ezt a barlangnapot igazán családbarátra tervezzük. Kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt külön barlangos és felszíni programokkal készülünk. A barlangtúrákra csak a helyszínen lehet jelentkezni, előzetes regisztráció nem lesz. A barlangtúrákon csak elektromos lámpa használata engedélyezett. Szombaton megrendezésre kerül a hagyományos Marcel Loubens Kupáért folyó barlangverseny is. Az elmélet kedvelőinek pedig ott lesz a Kessler Kupa. Az esti jó hangulatot az Adrenalin Tourist Rock Band szolgáltatja.
A barlangokról és a rendezvényről bővebb információt az ariadneegyesulet.hu honlapon, illetve a facebook-on találhattok.
Szállás saját sátorban a klastrompusztai réten.
Részvételi díj, mely magában foglalja a rendezvényen és a barlangtúrákon való részvételt, a sátrazási lehetőséget, mobil WC-használatot, zuhanyzót, a szombat esti vacsorát, MKBT tagoknak: 3000 Ft, nem MKBT tagoknak: 4000 Ft. 14 év alatt ingyenes.

Ariadne Karszt- és Barlangkutató Egyesület