Kedves Barlangnapváró Társaink!

"LEGYEN BÉKE, SZABADSÁG... ÉS BARADLA!"

Mint azt már remélhetőleg mindenki tudja, az idei, immár 65. Barlangnap is június utolsó hétvégéjén, azaz június 24-26-án kerül megrendezésre. A helyszín Szögliget, Nyárádi major.
A program most is gazdag: az idegenforgalmi barlangoktól a zsombolyokig minden korosztály számára tervezünk túraprogramot. Az online regisztrációs űrlap hamarosan elérhető lesz, ott tudtok majd jelentkezni a túrákra is.
Kultúrprogrammal is kedveskedünk: pénteken megtekinthetitek a csörgő-lyuk-barlangi vízművet, majd szombat este bepillantást nyerhettek a karszton folyó feltáró kutatásokba (az Aggteleki Karszt-Kutatás Projekt jóvoltából), illetve a Magyar Barlangi Mentőszolgálat szervezésében az esztramosi mentés kerek évfordulója alkalmából az akkori és a mostani mentés kapcsán előadásokra, kötetlen beszélgetésre is sor kerül. Marcel Kupa, gyerekprogramok, Kessler Kupa - természetesen nem marad el egyik sem!
Szombat este - szakítva a hagyományokkal, s egyben visszatérve a régiekhez - tábortüzet, és barlangász nótaestet tervezünk, koncert tehát nem lesz, a színpad ezúttal mindenkié. :)
A helyszínen lesz büfé és szombat estére kedvező árú meleg egytálétellel is szolgálunk!
 
A bevételezés jogszabályi környezetének változása miatt a regisztrációs díjat a helyszínen, készpénzben tudjátok rendezni, kérlek, előre ne utaljatok! Idén a díjak a következőképp alakulnak:
- felnőtt MKBT tag: 4500 Ft;
- felnőtt nem MKBT tag: 7500 Ft;
 - regisztráló szülő nélkül érkező ifjúsági MKBT tag: 1000 Ft;
- regisztráló szülő nélkül érkező nem MKBT tag 14-18 éves / közoktatásban tanuló, azaz legfeljebb középiskolás diák: 2500 Ft.
Mivel a Barlangnap hagyományosan családi rendezvény, a családi kedvezmény konstrukció keretében a szintén regisztráló szülővel/szülőkkel érkező gyerekek (<18 éves) ingyen vehetnek részt a rendezvényen. Csak a szülő nélkül érkező 14-18 évesek (illetve középiskolás diákok) fizetnek regisztrációs díjat.
 
A részvételi díj magában foglalja a kemping teljes körű használatát, vagyis a sátorhelyekért, éjszakákért külön nem kell fizetni. Aki nem szeretne sátorban aludni, azok számára emeletes- és szimpla ágyas "tömegszálláson" (8 illetve 10 férőhelyes szobák) 800 Ft/éjszaka áron tudunk szállást biztosítani a kemping területén belül.
 
A kérdéseitekkel Muladi Beátához, Kosztra Barbarához és Köblös Gabihoz fordulhattok.
Várunk mindenkit szeretettel:
a Szervezők
 
Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat
1025 Budapest, Pusztaszeri út 35.
Tel.: +36 70 8811 477
       (szerdánként 11-14 óráig nem elérhető,
       kérem lehetőség szerint hívjon más időpontokban)    

Sziasztok!

Feltettük a honlapra a Barlangnapi műsorfüzet véglegesített változatát, amelyet a helyszínen is megkaptok majd a regisztrációnál, de addig is itt tudjátok nézegetni:

Emlékeztetőül: szlovák oldalon nyíló barlangba (Domica-Csernai is!) CSAK érvényes osztrák biztosítással vagy egyéb, egyenértékű biztosítással rendelkezők mehetnek túrára. (Ilyen biztosítást pl. itt tudtok még kötni: https://www.allianz.hu/hu/lakossagi-biztositasok/extrem-sportok-utasbiztositas.html/ )
A biztosítást igazoló kártyát/kötvényt a regisztrációnál be kell mutatni.

Ugyanígy kérjük, hozzátok magatokkal a barlangász igazolványotokat is, ez különösen a túravezetőkre igaz.

Barlangtúra regisztráció a helyszínen, előfoglalás a műsorfüzetben leírtak szerint már csak MA. Az előregisztrációkat a részvételi díj beérkezése után vezetjük be. Akinek nem jelzünk vissza azonnal, kérjük, de aggódjon. Alapvetően munkaidőn kívül tudunk ezzel foglalkozni, ezért lehet, hogy nem reagálunk azonnal. De senki nem lesz elfelejtve. :)

Várunk Titeket Szögligeten!

Üdv a szervezők nevében:

Barbara és Beáta

Kedves barlangászok!
 
Ahogy már beharangoztuk: Barlangnap lesz!
 
Mikor és hol? 2021. szeptember 17-19. Rezi
Táborhely, színpad, regisztráció, parkolás: Rezi sportpálya és tornacsarnok
Szállás: sátrazás ugyanitt díjtalan, egyéb szállást egyénileg tudtok foglalni a környéken
 
Programok:
- koncert péntek(!) este: Adrenalin Tourist Rock Band és vendégművészeik (szombaton Laller elutazik, de a péntekjét nekünk adja :-) )
- barlangtúrák péntek-szombat-vasárnap: A tervezett túrák paramétereit és a részetes leírásokat  ITT találjátok.
- kirándulások:
    - kul-túra pénteken: Balaton Múzeum,
    - felszíni túrák szombat-vasárnap: Rezi vár-, barlang- és szurdoktúra, valamin Rezi szurdok- és dolomit sziklahíd túra
    - szombat este: fürdés a hévízi melegvizes kifolyónál
- verseny:
   - Marcel Loubens ügyességi kupa
   - Kessler Hubert okossági kupa
 
Étel-ital: szombaton gulyás (részvételi díjban benne foglaltatik), pénteken lángos (ez önköltséges), szomszédos kocsmában pizza van, reggel a táborban virsli lesz; bor Takács Zsolt pincészetéből
Póló, szütyő, effélék: lesz, szép lesz :)
 
Jelentkezés:
Idén is az elmúlt évek jól bevált online regisztrációját követjük, azonban a jogszabályi változások miatt idén két regisztrációs lapot kell kitöltenetek.
Az első linkjét ITT találjátok, ez a regisztrációs űrlap. Ezt az töltse ki, aki a regisztrációs díjat utalni fogja, vagy aki majd a helyszínen kifizeti, ugyanis minden befizetésről számlát kell kiállítanunk!
 
barlangtúra jelentkezési űrlapot személyenként külön-külön kell majd kitölteni, ezen jelölhetitek be, hogy kértek-e szombaton vacsorát (gulyás lesz, és a regisztrációs díjban benne foglaltatik), hol terveztek aludni (a sátrazás a rendezvény helyszínén díjmentes), részt akartok-e venni a kupákon, illetve itt tudtok majd a programokra is jelentkezni. Ezt annak küldjük ki, akik regisztrált (arra az emailcímre, amivel regisztrált). Kérjük azokat, akik több ember nevében jelentkeznek, mindenképp küldjék tovább majd a linket a társaiknak, hogy jelentkezhessenek a túrákra!
Livinek, Mészinek és Ibszinek hála, az idei rendezvényen is az alkalomhoz illő pólóban tudtok majd megjelenni. Közkívánatra fémbögrét és szütyőt is készíttetünk azoknak, akik a póló helyett inkább más emléket választanának. Persze ezek nem zárják ki egymást :)
 
EZEN a linken tudjátok megtekinteni a mintákat, és rögtön le is adhatjátok a rendelést. FONTOS: nem készülünk nagy tétellel, így aki nem jelzi az igényét vasárnap estig, nagy valószínűséggel lemarad.
 
A rendezvény időtartama alatt átvehetitek az elkészült tagkártyákat, leadhatjátok az elmaradt adatkezelési nyilatkozatokat, illetve fényképezkedni is tudtok az igazolványokhoz.
 
A bakonyi és a társulati szervezők nevében szeretettel várunk mindenkit - kérjük, továbbítsátok mindenfelé a fentieket. Jövő hét végén találkozunk.
Készüljetek! Mi is készülünk. 
 
Üdv:
Barbara, Gabi, Bea, SzabóZé - MKBT
BABESz, Labirint, Plecotus kollektíva
 

Sziasztok!

Elérkezett az idő! Végre küldjük nektek a barlangnapi regisztrációt, és a barlangtúra előregisztrációt.
Reméljük már mindenkinek kiderültek a nyári programjai, és a ezek között ott szerepel szögligeti barlangos mulatság is, mely 2017. június 23-25. között lesz.

A főbb tudnivalók röviden:

Az MKBT az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködésben 2017. évben június 23-25-én az Aggteleki-karszt területén szervezi az 61. Barlangnapot. A rendezvény színhelye Szögliget, Nyárádi Major Turistaház (3762 Szögliget, Arany János u. 28.), ahol pénteken 10 órától várjuk az érdeklődőket.
Regisztrációs díj
- MKBT tagoknak 3000 Ft
- Nem MKBT tagoknak 4500 Ft
- Gyerek 6-18 éves kor között 1000 Ft
Az ár tartalmazza a welcome drinket (pálinka vagy üdítő), a programfüzetet, a barlangok látogatási díját és a szombati meleg vacsorát.

A túraengedélyek megkéréséhez, és a barlangtúrák lebonyolításához tudnunk kell, mely barlangokba szeretnétek túrázni, valamint túravezetőkre és segítőkre is nagyon nagy szükségünk van (minden kicsi segítségnek nagyon örülünk). Az igények és segítségfelajánlások összegyűjtéséhez kérjük, töltsétek ki az alábbi űrlapot.

Űrlap: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfJXzCy5e6M5DQc_J…/viewform

Barlangtúra infók: https://docs.google.com/…/1y20F4JpEEMhUWF4qDMmU3QdgrJ…/edit…

A jelenlegi űrlapon a barlangtúrák előregisztrációja történik, a helyszínen fogtok tudni jelenkezni a konkrét barlangtúrákra. Ha összeállt a dolog, hogy melyik barlangba pontosan mikor, mennyi, kivel, milyen útvonalon fog menni a túra, azt küldjük nektek természetesen.
Az űrlap beérkezését 2017.05.28-ig várjuk.
Az űrlapon próbáltunk minden infót feltüntetni, bővebben itt találtok tudnivalókat: Barlangnap 2017 tudnivalók - első körlevél , de ha kérdésetek van kérdezzetek bátran! Az esemény Facebook oldalát itt találjátok: https://www.facebook.com/events/1466518003403920/permalink/1466810393374681/

Egy a lényeg, hogy gyertek barlangba, kirándulni, kikapcsolódni! De ha nem tudnátok jönni, akkor is csináljátok ugyanezt!

A felhívást kérjük adjátok tovább a csoportotokban, levelezőlistákon, Facebook csoportokban. Köszönjük.

Üdvözletét küldi és várja jelentkezéseteket a szervező brigád!