A Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat grafikai pályázatot hirdet barlangászok és külsősök részére

 

A pályázat részletes leírása

A pályázat témája: Új MKBT logó megtervezése

 A pályázat célja: Az MKBT a beérkező pályaművekből megtalálja azt a személyt, aki saját logó tervei alapján a Társulat megújult arculatának alapelemeit megtervezi. A pályázat nyertese számára a kiíró egyszeri megbízást nyújt (részleteket lásd lent).

A pályázat feltételei:

- A logó tükrözze a társulat nemzeti jellegét, utaljon a barlangászatra, legyen korszerű, sportosan elegáns, frappáns. A logó állja meg a helyét hivatalos levélen a barlangkutatást képviselő szimbólumként, és hordható-szerethető pólómotívumként is.

- A logó részletgazdagsága feleljen meg a tervezett jövőbeli megjelenési formáknak (nyomtatás, hímzés, pecsét), azaz ne legyen feleslegesen részletgazdag. A logó legalább egy változata pecsét méretben is olvashatóan tartalmazza a Társulat teljes nevét.

- A pályázati anyagban maximum 3 logó szerepelhet, valamint ezek színvariációi. A variációk között legyen fekete-fehér megjelenítés is!

- Egy logó változatait kérjük külön-külön és egy közös felületen is bemutatni!

- Minden felhasznált vagy létrehozott grafikai elem vagy képanyag minimum szükséges felbontása 300 dpi. A beküldési formátum: pdf.

- A kiválasztott pályázó vállalja a teljes kisarculati megújulás tervezését, melyre az MKBT legfeljebb 420 000 Ft értékű megbízást ad. Az arculati megújulás elemei: fejléces hivatalos levélforma, névjegy, roll-up, A4 szórólap, honlap fejléc (header).

 Ezek nyomdakész elkészítési határideje április 25. A pályázó a tervezés ideje alatt folyamatos konzultációt vállal az MKBT elnökség megbízott tagjával.

Az előző forduló tapasztalatai alapján szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a XXI. század elvárásaira reagálva olyan változáson megy keresztül, mely során hagyományos értékeinek megőrzése mellett (mint a természeti értékek védelme, a barlangkutatás és közösségépítés) kiemelt hangsúlyt kíván fektetni az élmény alapú természetvédelemre, és a társadalmi felelősségvállalásra. Ennek szellemében lendületes, letisztult, szerethető terveket szeretnénk látni, amelyek ezt a megújulási szándékot az arculatban is tükrözik.

A bíráló bizottság a korábban beérkezett és az újabb fordulóra beadott pályázatokat egyszerre értékelve, a tagság bevonásával fog végleges döntést hozni.

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. február 15.

Kiértesítés az eredményről 2019. február 22-ig

A pályázatokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kérjük küldeni. A pályázat bírálói számára a benyújtó személye ismeretlen lesz (anonim bírálat), ezért kérjük, a pályamunkákat az elbírálás előtt ne hozzátok nyilvánosságra, valamint a pdf-ben se tüntessetek fel személyes adatokat, az kizárólag a kísérőlevélben szerepeljen!

Egyéb információt nyújt Köblös Gabriella, az alábbi címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Elnökség

Az MKBT új arculatának megtervezésére kiírt logó pályázatra 7 pályamunka érkezett, amelyekből 6 felelt meg a pályázat formai követelményeinek. Az elnökség által felkért bíráló bizottság külsős tagok bevonásával értékelte a pályázatokat. A bizottság úgy döntött, hogy élve a meghirdetésben kikötött jogával újabb pályázati fordulót hirdet, amelyen nem csak barlangkutató társaink indulhatnak.

Indoklás:
A beadott pályaművek döntő része nem felelt meg maradéktalanul a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek, elsősorban a Társulat arculatváltásával, a fiatalos megjelenéssel és a letisztult vizuális trendekkel kapcsolatos elvárásoknak. Az érdemileg megítélhető pályaművek alacsony száma nem kínál elegendő alternatívát a Társulat célját és küldetését hosszú távon is megjelenítő arculat kiválasztásához szükséges felelős döntéshez.

Információk az új pályázati fordulóról:
Az új pályázati forduló elvárásai megegyeznek a korábban rögzítettekkel (http://www.barlang.hu/cimlap/tarsulati-elet/egyeb/logo-es-arculat-palyazat). Az előző forduló tapasztalatai alapján azonban szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a XXI. század elvárásaira reagálva olyan változáson megy keresztül, mely során hagyományos értékeinek megőrzése mellett (mint a természeti értékek védelme, a barlangkutatás és közösségépítés) kiemelt hangsúlyt kíván fektetni az élmény alapú természetvédelemre, és a társadalmi felelősségvállalásra. Új arculatában ezt a törekvésnek kívánja kifejezni. Ennek szellemében lendületes, letisztult, szerethető terveket szeretnénk látni, amelyek ezt a megújulási szándékot tükrözik.
A bíráló bizottság a korábban beérkezett és az újabb fordulóra beadott pályázatokat egyszerre értékelve, a tagság bevonásával fog végleges döntést hozni.

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. február 10. Eredményhirdetés február 18-ig.

A bíráló bizottság megbízásából:

Köblös Gabriella
ügyvezető titkár

© 2018 MKBT. All Rights Reserved. Építette: JoomlaAbc