Barlangi túravezetői tanfolyam 2017-2018

Nyomtatás
Kedves barlangászok!

Az Oktatási Szakosztály 2017 novembertől 2018 októberig Barlangi Túravezetői tanfolyamot indít, kb. havi egy hétvégés elfoglaltsággal (2017-ben november 4-5, december elején 1 hétvége).

Jelentkezések beérkezésének határideje: 2017. szeptember 30.

A jelentkezés módja:

  1. A következő internetes űrlap kitöltése: katt ide!
  2. Barlangos önéletrajz küldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, csatolva, sajatnev.pdf, sajatnev.doc címmel Word vagy PDF file formátumban.
    Fontos, hogy az önéletrajz tartalmazzon: személyes adatokat, eddigi elvégzett barlangász tanfolyamokat, egyéb barlangásztevékenységeket (pl kutatás, térképezés...), bejárt barlangokat (nem kell oldalakon keresztül sorolni, csak a számodra jelentősebbeket), néhány mondatos motivációs részt, dátumot
  3. Túravezetői ajánlás elküldése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
  4. 2 db igazolványkép készítése.
    Az igazolványképet el kell hozni a felvételire, de a jelentkezési határidőig scannelve el kell küldeni a jelentkezéssel együtt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. Csak akkor érvényes a jelentkezés, ha a fénykép megfelel az alábbiaknak:
    scannelve minimum 800 * 800 pixel, színes, teljes arc, szemből, nyitott szemekkel, természetes arckifejezés, egyszínű, világos háttér, árnyékmentes arc és háttér, fejfedő nélkül, retusálás nélkül, az arc legalább a kép fele-kétharmada legyen és legyen szabad hely a fej felett, oldalt, és alatta a vállak látszódjanak, a kép jpg formátumú legyen, és a neve a hallgató neve legyen, egyéb karakterek nélkül (pl: Gipsz Jakab.jpg). Ide kattintva láthattok jó és rossz példákat.

Túravezetői tanfolyamon való részvételhez T2-es vizsgával kell rendelkezni, melynek megszerzésének legvégső határideje: 2017. október 27.

Felvételi vizsga 2017. október 28. szombat

A felvételi teszt jellegű írásbeli lesz az alábbi anyagokból:

Magyarország Fokozottan Védett Barlangjai könyv elég sok adatot, szakszöveget tartalmaz. Nem a szakszövegre vagyunk kíváncsiak, hanem arra hogy egy leendő túravezető mennyire van képben a hazai barlangokkal kapcsolatosan. Elvárható egy túravezetőtől, hogy egy megadott irodalom lényegi fontos elemeit ki tudja szűrni. A legjellegzetesebb és közismertebb barlangok feltárásának körülményiről és felfedezőiről, valamint a barlangok morfológiai jellege és földtani jellegzetességei jöhetnek számításba. Nem fogjuk a könyvet szó szerint kikérdezni.

Felhívjuk a figyelmet (későbbi viták és sérelmek elkerülése végett), hogy aki nem megfelelő képet, önéletrajzot küld, az űrlapot nem megfelelően tölti ki vagy határidő után jelentkezik, azt későbbiekben pótolni nem lehet és nem áll módunkban felvételire és tanfolyamra bocsátani. Aki mindent jól adott le, arról 5 napon belül visszaigazolást kap.

A tanfolyam díja előreláthatólag 45.000 Ft lesz, melyet két részletben (első felét a tanfolyam kezdetekor, másodikat a tanfolyam félidejében) kell befizetni.

A tanfolyamot 20 fővel tervezzük megtartani.

A tanfolyam első kötelező programja a Szakmai Napokon való részvétel (2017. november 4-5. Székesfehérvár).

Az MKBT Oktatási Szakosztály nevében,

Tarczi Zsófi

http://oktatas.barlang.hu/

Joomla SEF URLs by Artio