MKBT - Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

A XX. Lakatos K___ eredményei

E-mail Nyomtatás PDF

Az alábbiak lettek.

A Lakatos K___ eredményei:

Hely Csapat név Csapat tagok
1 Dagonya Pucu, Padavan, Németh Viktor
2 Antidagonya Makó L., Acca, Szalai Vera
3 Nevezzetek és igyatok sört Főző Péter (kisember), Kertész Anikó, Ektoplazma, Egy asztráltest
4 Jó időt! FTSK Kalotai Zsófi, Hamar Évi, Gólya Detti
5 Mézes hetek Dis, Disné Kamilla, Babó
6 Handy Cap Keri, Ájdi, Lakatos Gábor, ID
7 Myotis Gomba, sárközi Ádám, Migály Anikó
8 Cross Alsóhegy FTSK Kovács Kriszta, Ferike, Gyovai T., Kiszely T.
9 Későn kelők Kunisch család
10 Nagyon menők Tóth Ábris, Zsólyom Zsófi és Réke, Méhes Előd, Köblös Gabi
11 Nagy Zsófiát túravezetőnek! Mező család
12 Pink Stop Fancy, Bori, Lilu
13 Habzó szájjal Mersdorf Panni, Doki, Pózna
14 Van már kötelünk Katona Josi család
15 Csipkerozi Tisza Család
16 Ló, Lovag, Szamár BEAC Panker, Réz, Kasza

A Kiss Péter terepfutóverseny eredményei:

Hely Név Köridő
1 Losi 44:26:00
2 Sass Lajos 47:40:00
3 Kutya 49:30:00
4 Szórádi Atti 54:24:00
5 Glódi Ilona 1:01:21:00
6 Panker Ádám 1:01:46:00
7 Köblös Csaba 1:02:53:00
8 Vaspöri Szilvi 1:03:05:00
9 Söregi Ildikó 1:08:45:00

Gratulálunk a nyerteseknek. Részletes beszámoló később itt.

Moha & MAFC

Módosítás dátuma: 2015. április 02. csütörtök, 20:56
 

Hágó Kupa 2014

E-mail Nyomtatás PDF

Sziasztok!

Izgalmas feladatokkal, kiváló büfével, ízletes vacsorával, fergeteges koncertekkel várunk mindenkit a 2014-es Hágó Kupán, Bajóton.

Jó szerencsét!

A Szervezők

Módosítás dátuma: 2014. június 06. péntek, 07:21
 

XX. Lakatos K___ (Alsó-hegy)

E-mail Nyomtatás PDF


A MAFC Tizek Háza szeptember 28-án az idén immáron huszadik alkalommal rendezi meg a Lakatost. A TALÁLKOZÓ elsődleges célja, mint eddig mindig, minden évben, az Alsó-hegy karsztjának és zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerűsitése.
A hagyományos Lakatos és Mikolovits Vera k___ (a legjobb női csapatnak) mellett idén egy terepfutó versenyt is szervezünk melyet Kiss Péter emlékének szeretnénk ajánlani. Erre 28.-án 10 és 16 óra között lehet folyamatos indítás mellett nevezni az Őz-zsombolynál, útvonala - mely végig egyértelműen ki lesz jelölve – Őz-zsomboly – Szabó-pallag – dózerút – Hangyás-töbör – 404-es barlang – Magfa – Őz-zsomboly lesz.
Továbbá sor kerül a díjkiosztást megelőzően a II. Bodony Szilárd keserű-felismerő versenyre is.
Magát a Lakatos k___át a MAFC Barlangkutató Csoport alapította 1994-ben. Ötlete és elnevezése akkor született amikor az alapítók barlangkulcsokkal a kezükben olyan barlangbejáratokat kerestek ahol az azokhoz való ajtó található. Az évente sorrakerülő rendezvény – amely leginkább a tájfutás, a teljesítménytúra és a barlangjárás érdekes egyvelegeként jellemezhető – átlagosan 80 –100 gyakorlott barlagjáró részvételével zajlik. A feladat kézhez kapott információk alapján a tornai Alsó-hegy kijelölt zsombolyainak bejárása, megismerése: a zsombolyokban megadott helyeken jelképes "lakatok" és ellenőrző lapok vannak elhelyezve. Minden csapat kap egy "lakatkulcsot". A feladat megtalálni a zsombolyokat, a kapott kulccsal kinyitni a saját "lakatot" és emellett minnél több zsombolyt bejárni a lehető legrövidebb idő alatt.A zsombolyok bejáratait a túristautakról kiindulva szalagozással kijelöljük, valamint bejárásukhoz térképet és túrakalauzt bocsájtunk minden csapat rendelkezésére.
A túrákon 3 fős alkalmi vagy állandó társulások indulhatnak, egy zsombolyba azonban elég csak egy csapattagnak leereszkedni. Az egyéni alapfelszerelésen kivül minden csapat számára szükséges egy legalább 60 méter hosszú kötél (ez lehet több darabból is), néhány nittfül, karabiner és kötélgyűrű, iránytű és írószerszám (akár több is). A résztvevők szombat reggel 9-kor indulnak és délután 5-ig van lehetőség a zsombolyok felkeresésére.
A táborhelyre amely a jól bevált Vecsem-forrásnál lesz 28.-án péntek estétől várjuk a résztvevőket.
A sohanemvolt szponzorok létszámának további jelentős visszaesése miatt mindenkit arra biztatunk – ahogy már erre a korábbi években is volt már példa – hogy önkéntes díjfelajánlásokkal segítse a versenyzők további motiválását.
Ha a k____ra vagy annnak valamelyik részére a Nemzeti Park engedélyét nem kapjuk meg a tábor helyszíne és a lebonyolítás rendje módosulhat a törvényi előírások maradéktalan betartásának érdekében – mindenki figyelje a megfelelő internetes fórumokat ahol az eseleges változásokról időben beszámolunk.

Moha & MAFC

Módosítás dátuma: 2014. január 16. csütörtök, 19:52
 

XIX. Lakatos k____

E-mail Nyomtatás PDF

A MAFC Barlangkutató Csoport szeptember 29-én az idén immáron tizennkilencedik alkalommal rendezi meg a Lakatost. A TALÁLKOZÓ elsődleges célja, mint eddig mindig, minden évben, az Alsó-hegy zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerűsitése.

A hagyományos Lakatos és Mikolovits Vera k___ (a legjobb női csapatnak) mellett idén előszőr, a díjkiosztást megelőzően kerül sor ez I: Bodony Szilárd keserű-felismerő versenyre, melyre a Lakatoson indult csapatok nevezhetnek változatlan összetételben.

Módosítás dátuma: 2012. október 16. kedd, 12:00 Bővebben...
 

XVIII. Lakatos Kupa – Bodony Szilárd emlékének ajánlva

E-mail Nyomtatás PDF

Még a nyáron egy internetes szavazást rendeztünk a MAFC berkein belül, hogy az idén rendezzünk-e Lakatos kupát, esetleg legyen ezentúl vándorkupa, vagy egyszerűen felejtsük el meghirdetni. Bár különféle okokból egyre kevesebben vagyunk és még kevesebb a zsombolyképes rendező, a többség arra szavazott, még vágjunk bele, majd meglátjuk. Voltak szélsőséges vélemények is, hogy miért nem érdemes már, de egyvalaki elsőként, szinte percekkel később, hogy elküldtem az emailt, válaszolt nekem.

Módosítás dátuma: 2012. február 15. szerda, 12:18 Bővebben...
 

XVIII. Lakatos és II. Verocs – Alsó-hegy

E-mail Nyomtatás PDF

A MAFC Barlangkutató Csoport szeptember 24-én az idén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Lakatost. A TALÁLKOZÓ elsődleges célja, mint eddig mindig, minden évben, az Alsó-hegy zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerűsítése.

Módosítás dátuma: 2011. október 23. vasárnap, 20:06 Bővebben...
 

Beszámoló a Hágó-kupáról

E-mail Nyomtatás PDF

A május 13-15.-ei hétvégén megrendezésre került a XVIII. Hágó-kupa, melynek idén a festői szépségű Bakony, közelebbről Sárcsi-kút és környéke adott otthont. A kellemes tóparti ligetet egy-e helyütt megrendezett barlangnapról már ismerhették a résztvevők. Nem meglepő módon a tó ezen a hétvégén sem csak a békapopuláció életében játszott fontos szerepet, vasárnap délutánra az is kiderült, hogy ki tud a saját testével a legtöbbet kacsázni. :)
No, de ne rohanjunk ennyire előre! A szombati csapatversenyen 17 lelkes csapat futott, kocogott a !szikrázó napsütésben! a Sárcsi-kút - Öregköves-barlangja közt elhelyezett négy állomást útba ejtve. A versenyzők fontak testükkel kötelet, mentettek kötélhídról, bontottak iszonyat sarat (Ákoska ugyan kissé elégedetlen volt a kitermelt anyag mennyiségével :) ), próbára tették elméleti technikai tudásukat (teszt és megoldások a mellékletben), majd a gyakorlatban is egy "anyagmozgatási" feladatnál. Mindezek után, záró elemként - a csapatok fele kezdésként - a tóparton és fölötte kiépített kötélpályán bizonyíthatta rátermettségét és vízi jártasságát. Az időjárás kegyes volt és csak a verseny legvégén kezdett el esni az eső, de ez ekkor már senkit nem zavart. :)

Módosítás dátuma: 2011. június 03. péntek, 21:36 Bővebben...
 

XVII. Lakatos kupa

E-mail Nyomtatás PDF

A MAFC Barlangkutató Csoport szeptember 25-én az idén immáron tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Lakatos nemmondhatjukkimit. A TALÁLKOZÓ elsődleges célja, mint eddig mindig, minden évben, az Alsó-hegy zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerősitése. k___át a MAFC Barlangkutató Csoport alapította 1994-ben. Ötlete és elnevezése akkor született, amikor az alapítók barlangkulcsokkal a kezükben olyan barlangbejáratokat kerestek, ahol az azokhoz való ajtó található. Az évente sorra kerülı rendezvény – amely leginkább a tájfutás, a teljesítménytúra és a barlangjárás érdekes egyvelegeként jellemezhető – átlagosan 80–100 gyakorlott barlangjáró részvételével zajlik. A feladat, kézhez kapott információk alapján, a tornai Alsó-hegy kijelölt zsombolyainak bejárása, meg-ismerése: a zsombolyokban megadott helyeken jelképes "lakatok" és ellenőrző lapok vannak elhelyezve. Minden csapat kap egy "lakatkulcsot". A feladat megtalálni a zsombolyokat, a kapott kulccsal kinyitni a saját "lakatot", és emellett minél több zsom-bolyt bejárni a lehető legrövidebb idő alatt. A zsombolyok bejáratait a turistautakról kiindulva szalagozással kijelöljük, valamint bejárásukhoz túrakalauzt bocsátunk minden csapat rendelkezésére.

Módosítás dátuma: 2010. október 28. csütörtök, 12:35 Bővebben...
 

A XVI. Lakatos végeredménye

E-mail Nyomtatás PDF

XVI. LAKATOS KUPA (2009) - A "SZOKÁSOS REKORDOK ÉVE"

Szeptember 26.án, szombaton az eddigi rekordot jelentő, 27 csapat részvételével lezajlott a XVI. Lakatos kupa a már megszokott helyszínen az Alsó-hegyen. Pénteken este szokatlanul korán és fegyelmezetten gyülekeztek a résztvevők az ezúttal a változatosság kedvéért se nem gazos, se nem beszántott, se nem lekaszált hanem kukoricával benőtt táborhelyen. Talán még ilyen sosem volt hogy Lakatos kupa péntekjén a bódvaszilasi Jutka presszó 10 órakor már zárva legyen (nekik negatív rekord). Sajnos a misikolciak idén nem jöttek el talán ennek is köszönhető ez a szégyenteljes eset.

Módosítás dátuma: 2010. január 24. vasárnap, 10:42 Bővebben...
 

XVI. Lakatos

E-mail Nyomtatás PDF

A MAFC Barlangkutató Csoport szeptember 26-án az idén immáron tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Lakatos nemmondhatjukkimit. A TALÁLKOZÓ elsődleges célja, mint eddig mindig, minden évben, az Alsó-hegy zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerűsitése.

Módosítás dátuma: 2009. szeptember 28. hétfő, 18:27 Bővebben...
 

Marcel Loubesn kupa - 2009 (versenykiírás)

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat 2009. évben is megrendezi a Marcel Loubens kupa barlangi ügyességi versenyt.

Helyszín: Bükk-hegység
Időpont: 2009. június 20.
Nevezés helyszíne: Hollóstető Hegyi kemping, 20.-án reggel 9 óra 30 percig.
Nevezni lehet 3 fős barlangász vagy szimpatizáns csapatoknak.
Nevezési díj: 1000 Ft/csapat

Tudnivalók:

 • a verseny 10 óra után kezdődik és délutánig esetleg esti tart.
 • barlangos játszó ruha, sisak, lámpa, slósz mindenkinél legyen.
 • térképet adunk, a gyengébben tájékozódók hozzanak segédeszközt. /GPS stb/
 • íróeszközre és papírra a verseny közben is szükség lesz!!
 • minden csapat előre készüljön nép vagy műdalokból és/vagy rockoperából/pl. Pityukirály/ esetleg egykori mozgalmi dalokból. Nemi identitásukkal még nem teljesen tisztába került fiú csapatok az Evitából vagy a Macskák c. zenés művekből is készülhetnek. Barlangász dalokat nem kérünk.
 • a barlangversenyen a szokásos barlangi és technikai ismereteken kívül idén több barlangos elméleti tudásra lesz szükség, úgyhogy készüljetek a helyszínből!!!

További megjegyzések:

 1. Nunik! Hozzátok vissza a tavaly általatok elnyert kupát!!!!!
 2. A verseny díjazását a Tengerszem , a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat és az Alpin Generál H Kft biztosítja.
 3. Autó használata tilos!

A szervezők.

 

X. Lakatos kupa (2003)

E-mail Nyomtatás PDF

Eredmények

Csapat

Almási-zs.

Teszt

Körte-zs.

Zsomboly-

pontok

Összesen

1.     Gubacs-FTSK vegyes – Tisza Levente, Bubba, Kántor Zsolt

93

50

96

559

798 p

2.     Gubacs-Szabó J. vegyes – Kunisch P., Gacsári, Nagy I.

85

70

79

550

784

3.     Debreceni Kristály BKCs – Szórádi A, Kovács G. Finta B.

69

50

97

559

775

HOLTVERSENYBEN a 3-as bozót (Marosfi, Bácskai L, Virrasztó)

71

50

95

559

775

4.     Magna Charta

74

70

86

529

759

5.     Tolerancia BKCs

52

40

96

319

756

6.     Szabó J. – FTSK vegyes lánycsapat

71

40

90

514

715

7.     Fina

43

40

96

425

604

8.     Meggyalázzuk az Alsó-hegyet  KÖRTE-KÜLÖNDÍJ

40

50

100

397

587

9.     Bagett

67

10

80

412

569

10. Csóka csapat

-

20

99

422

541

11. Szüzek lánycsapat

85

40

95

312

532

12. BEAC

53

40

96

319

508

13. Szájber gyökerek

80

50

89

244

463

14. Agysört

-

-

94

362

456

15. Mint a mókus

-

50

80

301

431

16. FTSK II

-

50

90

288

428

17. Radon-ászok

62

30

96

218

406

 

Módosítás dátuma: 2009. június 21. vasárnap, 22:02
 

IX. Lakatos Kupa (2002)

E-mail Nyomtatás PDF

A MAFC Barlangkutató Csoport a GUBACS-al közösen szeptember 21-én idén is megrendezte a Lakatos kupa barlangi teljesítménytúrát és versenyt. A rendezvény elsődleges célja az Alsó-hegy zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerűsitése. A versenyre a résztvevők már péntek este kezdtek gyülekezni a Vecsem-forrásnál, ahol az ANP biztosította a tűzrevalót, a „NA MEGJÖTTEK A BUNKÓ MISKOLCIAK” feliratú pólóban betámolygó Marcel-osok a hangerőt.

Módosítás dátuma: 2009. június 30. kedd, 21:35 Bővebben...
 

VIII. Lakatos kupa (2001)

E-mail Nyomtatás PDF
A MAFC Barlangkutató Csoport és baráti köre a GUBACS-al közösen szeptember 22-én idén is megrendezte a Lakatos kupa barlangi teljesítménytúrát és versenyt. A rendezvény elsõdleges célja az Alsó-hegy zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerûsítése volt, ahogy mindig. A feladat, az indulás elõtt kézhez kapott túrakalauz és térképek segítségével a kijelölt alsó-hegyi zsombolyok bejárása minden évben, melyet idén három technikai feladattal toldottak meg a rendezõk.

 

Módosítás dátuma: 2009. június 30. kedd, 21:35 Bővebben...
 


1. oldal / 2