Beszámoló a Barlangnapról

Sziasztok!

A hétvégén sikerrel lezajlott az 56. Barlangnap Klastrompusztán. A lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk, hogy jól érezzétek magatokat és jókat túrázzatok. Képeket, videókat összegyűjtjük és közzétesszük, valamint részletesebb összefoglalót is olvashattok majd. Akinek nem sikerült lejutnia, ahová szeretett volna, ne bánkódjon, lesz még rá lehetőség. Ezen felül pedig minden hétvégén kint vagyunk, szívesen látunk mindenkit akár a kutatásban való részvételben is. A túravezetők is jól érezték magukat, öröm volt megmutatni nektek a barlangjainkat.

Néhány összefoglaló adat a találkozóról:
Összesen 260 regisztrált résztvevő volt, ebből 99 volt MKBT tag, 143 fő pedig nem MKBT tag és 18 gyerek (14 év alatti).
A 16-féle barlangban/útvonalon vezetett összesen 99 barlangtúrán 609 regisztráció történt, és a tapasztalat szerint a regisztráltak túlnyomó többsége valóban ott is volt a túrán. A legkapósabbak természetesen az átmenőtúrák és a Vacska-túrák voltak, de sokan (70-en) vállalták az Ajándék-barlanghoz való felcaplatást, és még az Indikációs-barlangban is összesározódott 11 túrázó. A legforgalmasabb nap a szombat volt 282 regisztrálóval, vasárnap 203-an, pénteken pedig 124-en túráztak.

Szombaton a Legény-barlang híres-hírhedt Betyár-lyuk nevű csarnokában rendeztük a szűkület versenyt 17 súlyosan elhízott résztvevővel. A szabály szerint három próbálkozás közül a legjobb ideje számított. A dobogósok eredményei:

1. Horváth Anita 20:62 mp.
2. Szalay Veronika 22:96 mp.
3. Losonczi Gábor 24:72 mp.

Gratulálunk!

A nyereményeket az explo.hu webáruház, a Barlangtani Osztály, és az Ariadne Egyesület biztosította. A rekorddöntésre beígért láda sörök (egyelőre) nem kerültek kiosztásra, tekintve, hogy a hivatalos rekord per pillanat a Kovács Richárd (Ricsi) által elért 11,5 mp, de az eredmények tükrében szorgalmas gyakorlással ez még megdönthetőnek tűnik.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, az elismeréseket és az építő jellegű kritikákat is!
Remélem, jól éreztétek magatokat!
Találkozunk jövőre! (hol is?)

A szervezők nevében:
Surányi Gergely (Surda)
ARIADNE Egyesület