SZJA 1% felajánlás

Kedves Barlangászok!

Kérjük, rendelkezzetek az MKBT javára személyi jövedelemadótok 1%-ával! Az 1%-kal támogathatjátok a Verocs Szakosztály munkáját, a honlap megújítását, a könyvtár online katalógus létrehozását, kiadványok nyomtatását, az MKBT-s rendez-vényeket és nem utolsósorban a mindennapi működésünket.

A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat adószáma: 19815802-1-41


Az 1%-ról többféle módon rendelkezhetsz:
1. Ha számítógépes programmal vagy kézzel töltöd ki az adónyilatkozatod/adóbevallásod (önadózó vagy), vagy ha az egyszerűsített (NAV) adóbevallást választottad: töltsd ki az EGYSZA vagy 13EGYSZA jelű lapot és csatold a bevallásodhoz vagy nyilatkozatodhoz. Kitöltéskor az adószám pontos megadására ügyelni kell, hiszen csak így lesz érvényes a felajánlás. A határidő május 20.!
2. Ha munkáltatói adómegállapítást kértél: tedd borítékba az adószámot pontosan tartalmazó lapot vagy a kitöltött 13EGYSZA jelű nyomtatványt. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeled, majd zárd le és írd alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. Add le a borítékot a munkahelyeden legkésőbb május 10-ig.
3. Ha már beküldted az adóbevallásod, de nem rendelkeztél az adó 1%-ról: tedd borítékba a kedvezményezett adószámot tartalmazó lapot, vagy a kitöltött 13EGYSZA jelű nyomtatványt. A borítékra írd rá saját adóazonosító jeled, majd zárd le és írd alá a ragasztáson átnyúlóan a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttasd el az adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájához május 20-ig. Rendelkezésed így az adóbevallástól, illetve a munkáltatói adóelszámolástól függetlenül is érvényes.
A rendelkező nyilatkozat hiányos vagy hibás kitöltése miatt az adó 1 % felajánlások jelentős hányadát nem fogadja el az adóhatóság. Fontos, hogy az útmutatásnak megfelelően töltsd ki a rendelkező nyilatkozatot, és ahol szükséges boríték, figyelj a címzésre. (Kérdés esetén inkább kérd könyvelőd vagy bérszámfejtőd segítségét!) Aki nyilatkozik adója 1%-áról, duplán segít, mert minden felajánlott forint után egy másik forint kerül egy közös alapba, amelyre a Nemzeti Civil Alapprogramon keresztül minden civil szervezet szabadon pályázhat.

Az SZJA 1% felajánlása nektek csak kis erőfeszítést, a Társulatnak viszont nagy segítséget jelent. Segítségeteket előre is köszönjük!