A Jelölő Bizottság közleménye

A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat Alapszabályának 9. §. (1) szerint a Közgyűlés által választott tisztségviselők, vezető tisztségviselők megbízatása 4 évre szól. A 14. §. (2) b) szerint a Közgyűlés kizárólagos hatásköre a Társulat elnökének, az elnökség tagjainak, valamint a Választmány tagjainak, a Felügyelőbizottság, illetve az Érembizottság elnökének és tagjainak megválasztása.

A 2011-ben megválasztott tisztségviselők mandátumát legutóbb a 2016. február 6-i Küldöttközgyűlése a 2016. évi rendes Közgyűlésig meghosszabbította. Ennek megfelelően a 2016. évi Közgyűlésen tisztújításra kerül sor. Az elnökség 2016. március 6-i ülésén Jelölő Bizottság felkéréséről döntött és úgy határozott, hogy a Jelölő Bizottság 9 fő elnökségi tag, 3 fő felügyelő bizottsági tag és 5 fő érembizottsági tag posztra keressen pályázókat.

Tisztségre azok választhatók, akik legalább három évi folyamatos tagsági viszonnyal rendelkeznek, vagyis a 2014-15-16. évi tagdíjuk rendezett. A 2016. évi tagdíj megfizetése azon tagok esetében is feltétele a választhatóságnak, akiknek az előző években még (tiszteletbeli tagságuk vagy 30 évnél régebbi tagságuk révén) nem kellett tagdíjat fizetniük. A 2016. évi tagdíj megfizetési határideje az Alapszabály értelmében 2016.03.31. volt. Az Alapszabály értelmében tiszteletbeli tagok tisztségre nem választhatók.

A Karszt és Barlang Alapítvány Alapító Okiratának 8. §. (1) szerint az Alapítvány öt főből (elnök, titkár, gazdasági vezető, tagok) álló Kuratóriumát – mely az Alapítvány legfőbb döntéshozó és kezelő szerve – az Alapító jelöli ki. Az Alapító által kijelölt Kuratórium megbízatása a kijelölést követő negyedik év június 30-ig tart. Ennek megfelelően a 2012. évi Közgyűlés által megválasztott Kuratórium megbízatása 2016. június 30-án lejár, így itt is tisztújításra kerül sor.

A tisztséget betölteni kívánókat tisztelettel felkérjük egy egyoldalas programtervezet megírására, mellyel a Közgyűlés döntési helyzetét is megkönnyítenénk. Az elkészült programokat a Közgyűlést megelőzően tagság számára közzétesszük.

A Jelölő Bizottság kéri a tagságot, illetve a tisztséget betölteni kívánókat, hogy a következők szerint nyilvánítson véleményt az általa megválasztani javasolt tisztségviselőkre. Kérünk javaslatokat:

9 fő elnökségi tagra, ezen belül a javasolt elnök és a főtitkár nevesítésével

3 fő felügyelő bizottsági tagra

5 fő érembizottsági tagra

5 főre a Karszt és Barlang Alapítvány kuratóriumába, ezen belül javaslatot az elnök személyére

Kérjük a javaslatok és a programtervezetek eljuttatását legkésőbb 2016. május 10-i beérkezési határidővel a Társulat Titkárságára (1025 Budapest, Pusztaszeri út 35., E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

a Jelölő Bizottság

(Ambrus Gergely, Csepreghy Ferenc, Dolgos Miklós, Hegedűs Gyula, Polyák Ágnes, Szilágyi Zsolt)


Tájékoztatásul megadjuk a 2011-ben megválasztott jelenlegi tisztségviselők neveit:

elnök: Dr. Leél-Őssy Szabolcs

főtitkár: Bartha László

társelnökök: Adamkó Péter, Hazslinszky Tamás, Dr. Móga János

elnökségi tagok: Kalinovits Sándor, Szabó Zoltán, Vid Gábor

titkár: Göröcs Dorottya, Kosztra Barbara

gazdasági titkár: Szilágyi Zsolt


Felügyelő Bizottság

elnök: Dr. Lénárt László

tagok: Kiss Jenő, Körösi Gyula, Urbán Gabriella


Érembizottság

elnök: Dr. Dénes György (elhunyt)

tagok: Hegedűs András. Kesselyák Péter, Székely Kinga, Dr. Szunyogh Gábor


Kiadványok szerkesztője Hazslinszky Tamás


Karszt és Barlang Alapítvány 2012-ben megválasztott kuratóriuma

elnök: Hegedűs Gyula

titkár: Hajnal Ágnes

gazdasági vezető: Dr. Végh Zsolt

kuratóriumi tagok: Borzsák Sarolta, Eszterhás István